Sieravuori Beachfutis 28.6-29.6.24

Ilmoittaudu Sieravuori BeachFutis -turnaukseen 31.5. mennessä!

BeachFutiksen säännöt

Sieravuoren BeachFutis-turnauksessa käytetään alla olevia jalkapallosta ja futsalista sovellettuja sääntöjä.

Vakuutusturva: pelaajat vastaavat omasta vakuutusturvastaan.

Peli

Beach Futis on urheilun lisäksi hauskanpitoa ja yhdessäoloa, joten otteluissa tulee käyttäytyä Fair Play -hengessä. Taklaaminen ja väkivaltainen peli on kielletty.

Peliareena

Peliareenoina käytetään ilmatäytteisiä kaukaloita (15 x 30 m), joihin kuuluvat pienet maalit. Maalivahdin alue, joka on samalla myös rangaistuspotkualue, on päädystä kolme metriä kentälle päin.

Pelaajat

Kummallakin joukkueella on kentällä 1+3 pelaajaa. Naisjoukkueella saa olla kentällä 1+4 pelaajaa. Vaihtopelaajien määrää ei ole rajoitettu. Vaihdot suoritetaan ”lennosta” joukkueen vaihtopenkin luota niin, että uusi pelaaja saa mennä kentälle vasta kun vaihtoon tuleva pelaaja on poistunut kentältä. Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksessa.

Peliaika

Suoraa aikaa 15 minuuttia. Alkulohkon otteluiden jälkeen peliaika on 20 minuuttia.

Pelaajien varusteet

Pakolliseen pelivarustukseen kuuluuvat pelihousut. Jalkineita ei saa käyttää. Jalkapallosukkien käyttö on suositeltavaa. Pelaaja ei saa käyttää esineitä tai pitää yllään mitään, joka voi olla vaarallista hänelle itselleen tai muille pelaajille.

Erotuomari

Jokaista ottelua johtaa erotuomari, jolla on täysi toimivalta soveltaa näitä sääntöjä.

Ottelun kulku

Ennen ottelun alkua kenttäpuolet arvotaan. Kummankin kentän ottelut alkavat aina samanaikaisesti. Alkupotkun aikana pelaajien on oltava omalla kenttäpuoliskollaan. Vastustajan on oltava 3 m päässä pallosta. Alkupotku suoritetaan eteenpäin. Maalin jälkeen joukkue, jonka maaliin pallo meni, jatkaa peliä alkupotkulla. Aikalisiä ei myönnetä.

Kurinpitorangaistukset

Pelaajaa on varoitettava keltaisella kortilla, jos hän syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen tai rikkoo jatkuvasti sääntöjä. Keltaiseen kortin jälkeen peliä jatkaa vastajoukkue epäsuoralla vapaapotkulla.

Pelaaja on poistettava kentältä punaisella kortilla, jos hän syyllistyy törkeään epäurheilijamaiseen käytökseen, raakaan peliin, vie vastajoukkueelta maalin pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin, käyttää sopimatonta kieltä tai saa toisen varoituksen samassa ottelussa.

Vaihtopelaaja saa tulla kentältä poistetun pelaajan tilalle kahden peliminuutin kuluttua kentältäpoistosta, ellei vastajoukkue ole tätä ennen tehnyt maalia.

Vapaapotkut ja rangaistuspotku

Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Pallon on oltava paikoillaan ja vastustajien vähintään kolmen metrin päässä pallosta vapaapotkua annettaessa. Vapaapotku on suoritettava neljän sekunnin sisällä tuomarin annettua luvan.

Suora vapaapotku tuomitaan, jos pelaaja syyllistyy johonkin seuraavista rikkomuksista: potkaisee tai yrittää potkaista vastapelaajaa, kamppaa tai yrittää kampata vastapelaajaa, hyppää vastapelaajaa päin, rikkoo vastapelaajaa muutoin kuin jaloin, lyö tai yrittää lyödä vastapelaajaa, työntää vastapelaajaa tai tarkoituksellisesti pelaa palloa kädellä.

Epäsuora vapaapotku tuomitaan, jos oma pelaaja palauttaa pallon maalivahdille ilman, että se on ylittänyt keskirajaa tai että vastapelaaja on koskettanut siihen, maalivahti pelaa palloa käsin kun hän on saanut sen rajapotkusta tai pitää palloa hallussaan yli neljä sekuntia. Epäsuora vapaapotku tuomitaan myös jos pelaaja pelaa vaarallisella tavalla, pelaamatta palloa estää vastapelaajan etenemisen tai estää maalivahtia vapauttamasta palloa käsistään.

Rangaistuspotku tuomitaan, jos pelaaja syyllistyy johonkin edellä mainituista rikkomuksista omalla rangaistuspotkualueellaan. Rangaistuspotku suoritetaan viiden metrin päästä maalista. Maalivahti ei saa tulla vastaan rangaistuspotkussa.

Rajapotku

Rajapotku tuomitaan, kun pallo on ylittänyt kaukalon reunan kentän sivuilta. Suoraan rajapotkusta ei saa tehdä maalia. Vastustajien on oltava vähintään kolmen metrin päässä potkupaikasta. Potkaisijan on potkaistava pallo peliin neljän sekunnin sisällä siitä kun hänellä on pallo hallinnassaan.

Maaliheitto

Maaliheitto tulee, kun pallo on ylittänyt kaukalon reunan kentän päädystä. Maalivahti ei voi heittää palloa itselleen tai yli puolen kentän ilmassa. Jos näin tapahtuu, vastustaja saa epäsuoran vapaapotkun keskirajalta.

Pistelaskusysteemi

Alkulohkossa voitosta saa kaksi ja tasapelistä yhden pisteen. Jatko-otteluissa pelataan cup-systeemillä. Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin alkulohkossa sijoitukset ratkaistaan: 1. keskinäinen ottelu 2. maaliero 3. tehdyt maalit 4. arpa

Rangaistuspotkukilpailu

Erotuomari valitsee maalin, jossa kilpailu käydään ja arpoo potkujärjestyksen. Joukkueet potkaisevat viisi potkua. Mikäli tilanne viiden ensimmäisen jälkeen on tasan, potkuja jatketaan samassa järjestyksessä yksi potku kerrallaan ns. kerrasta poikki -systeemillä.

Yhteystiedot

Sieravuoren BeachFutis
Sieravuorentie 117
27650 HONKILAHTI

Miia Lehtonen
 050 542 4161
info@beachfutis.fi

Majoituskyselyt:
Sieravuori
 02 823 9690
info@beachfutis.fi